4500 лв. за детското отделение на УМБАЛ "Пловдив" от благотворителен търг на картини

Ехограф за нуждите на детското отделение в УМБАЛ "Пловдив" (бившата Окръжна болница) ще бъде закупен с 4500 лв., събрани на благотворителен търг от продажбата на картини и пластики. Те бяха предоставени безвъзмездно от 18 художници и скулптори, а наддаването за творбите бе в четвъртък вечерта във фоайето на Конгресния център на Международен панаир-Пловдив.

"Вие отворихте сърцето си за малките пациенти и постъпката Ви заслужава най-дълбоко уважение. В тези сложни времена на дефицити от хуманен и материален характер даряването в полза на хората в нужда е високоблагородна постъпка. Децата са най-ценният ресурс на всяко общество и наш морален дълг е да осигуряваме адекватна здравна грижа за тях. Като лекар и хирург Ви уверявам, че спасяването на детски живот е най-голямото удовлетворение за всеки медик.

Днес Вие станахте част от този процес на борба за здравето и живота на най-невинните същества - децата на България. Благодаря Ви!", пишеше в благодарственото писмо, което всеки един участник в благотворителния търг получи от неговия патрон и главен организатор проф. д-р Красимир Мурджев, лидер на БСП-Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони