5 май е последният ден за обявяване на доходите

Най-лесно данъчните декларации може да бъдат подадени онлайн.

Плащаме данък сгради с 5% отстъпка

Най-лесно е онлайн

Утре, 5 май, е последният ден за подаване на данъчните декларации за доходите от миналата година. Днес е и крайният срок за плащане на дължимия данък върху доходите. Най-лесно подаването на декларациите и плащането на данъците може да стане онлайн през сайта на НАП. За целта трябва да имате персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис. Освен, че е бързо, плащането на налози през сайта на НАП е и без такси.

5 май е и крайният срок, в който софиянци могат да ползват отстъпка при плащане на данъците за жилището и за колите, при условие, че цялата дължима сума се внесе наведнъж. Крайният срокът за ползване на 5% отстъпка за местните данъци, за първата вноска на такса смет, както и за подаване на годишните данъчни декларации по принцип е до 30 април, но тази година е до 5 май заради Великденските празници.

Ако собствениците на жилища и коли плащат местните си данъци на части, крайните срокове за това са - 30 юни за първата вноска на данъците за имотите и колите и 1 ноември за втората вноска. Такса смет се плаща на четири вноски - до 5 май, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари