На 24 май 2019 да почерпят

Жълт код за дъжд и гръмотевици в 16 области утре

„Труд“ сезира прокуратурата за проекти на „зелените“

Заместник-кметът Христина Шопова: Нека не се делим! Благоевград се гордее с художниците си

Зеленски заяви, че няма да преговаря с Русия

Саудитска Арабия свали зареден с експлозиви дрон

Великобритания и Холандия откриха евроизборите

И вселенският патриарх Вартоломей предупреди за фалшивите новини

Локомотив на пътнически влак се е запалил край Роман

Последният робовладелски кораб открит в САЩ

Късметлия от Стара Загора спечели джакпота в „6 от 42“

Без камери в изборните помещения в деня на вота

Спасяват уникална църква с пари от ЕС

5 млн. лв. предвижда да похарчи за чистотата община Търговище Няма да се повишава таксата за битовите отпадъци

Близо 5 млн. лв. предвижда за следващата година община Търговище за сметосъбиране, извозване и третиране на отпадъците, както и хигиенизиране на населените места.

Планът за приходите в това направление е разчетен на база на досегашния размер на таксата за битовите отпадъци, която няма да се вдига, уточниха от кметството в Търговище.

Най-много разходи са предвидени за почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковете и други територии за обществено ползване. За тези дейности са заложени над 2,1 млн. лв. Близо 1/3 от тях са за поддръжка на паркове и тревни площи, както и за извозване на растителни отпадъци до площадката за компостиране на биоразградими отпадъци.

За закупуване на специализирани автомобили за събиране на битови отпадъци и зимно поддържане са предвидени 482 хил. лв. Планират се и средства за закупуване на съдове тип „Бобър“, кошчета и изграждане на площадки за контейнери.

1,9 млн. лв. пък са разчетени за поддръжка, експлоатация и мониторинг на депото за битови отпадъци до село Пайдушко, чиято клетка е с изчерпан капацитет. По тази причина отпадъците от бита от общината временно се транспортират до регионално депо в община Шумен. За сепарирането и обезвреждането им са предвидени над 800 хил. лв.

Община Търговище е в процес на обработване на документите по обществената поръчка „Изграждане на нова клетка – разширение на Регионално депо за неопасни отпадъци за регион Търговище“, както и по друга за услуги за предварително третиране на смесени битови отпадъци.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.