50 човека са арестувани по време на простеста на "жълтите жилетки" в Париж

Снимка: Архив

Протестното движение "жълти жилетки" излезе за 19-и пореден път в Париж и други френски градове, за да покаже недоволството си от управлението на президента Еманюел Макрон, съобщава Ройтерс. По данни на властите до обед са били арестувани около 50 човека.

Този път в опазването на реда се включиха и военните. На протестиращите беше забранено да се съберат на емблематичния булевард „Шанз Елизе“, след като при демонстрациите миналата седмица бяха разграбени луксозни магазини и запалени няколко заведения и банка. Поради тази причина антитерористичното звено „Сентинел“ беше изпратено за подкрепа на органите на реда.

Част от „жълтите жилетки“ се събраха в близост до Айфеловата кула, докато други изпраха няколко алтернативни маршрута за маршовете си, заобикалящи централната част на столицата.

До обяд в събота полицията е задържала 51 души, опитали се да преминат в блокирания периметър около „Шанз Елизе“. Началникът на полицията Дидие Лалемент заяви, че нарушителите ще бъдат глобени и със 135 евро.

 

Коментари

Задължително поле