54-годишен варненец бе убит в новозагорско село

54-годишен мъж бе убит в новозагорското с.Езеро, съобщиха от полицията в Сливен. За тежкото престъпление са задържани двама мъже от селото, на 43 и 48 години.

Тялото на жертвата е било изхвърлено на улицата. На 13 март рано сутринта го видели неколцина местни жители, докато отиват на работа. "Те ми се обадиха и аз подадох сигнал в полицията", каза кметът Тончо Новаков. На място пристигнали криминалисти от Нова Загора. При извършения оглед са открити следи от насилие. Още същия ден заподозрените били задържани.

Убитият бил бедняк, родом от Варна. Приличал на клошар. Появил се преди дни в новозагорското село. Наели го да върши строителни дейности в частен имот. На 12 март вечерта се запил с приятелите, които по-късно му отнели живота. Почерпката била в дома на единия от задържаните. Засега не се съобщават мотивите за престъплението. Предполага се, че са от битов характер, казаха от полицията.

На следващия ден извършителите не били задържани в къщата на домакина, а в имота на съучастника му. Работата по досъдебното производство се наблюдава от Окръжната прокуратура в Сливен. Заподозрените са преведени в следствия арест в областния град. Единият от тях е с криминално минало, лежал е в затвора.

Коментари

Задължително поле