62-годишен мъж почина след нападение с нож при скандал в Белене

Снимка: Архив

62-годишен мъж е починал след нападение с нож при скандал в Белене. Това съобщиха от ОДМВР - Плевен. На 17 юли, в 11.55 часа, в РУ - Белене е постъпил от сигнал от ЕЕН 112, че в град Белене на улица "Средна гора" има пострадало лице, което кърви. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ - Белене, които установяват пострадалия – 62-годишен от същия град. Откаран е от екип на ФСМП - Белене, но в последствие умира в линейката при транспортиране към град Плевен.

От извършените процесуално следствени действия е установено, че на 17 юли около, 11.45 часа, в град Белене потърпевшият се е срещнал с 51-годишен от Белене. Между тях е възникнал скандал, в следствие на който по-младият мъж нанася удари с нож на 62-годишния. При направения оглед на трупа, по тялото на пострадалия са открити множество прободни рани. Извършителят е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Предстои с прокурорско постановление мярката му да бъде продължена за 72 часа. Намерено е оръжието на престъплението - нож, открит в изкоп на външна тоалетна на роднина на извършителя в Белене. Трупът е приведен в КСМД - Плевен за аутопсия. Полицейските действия са под ръководството на прокурор при ОП – Плевен. За престъпление по чл. 115 от НК е образувано досъдебно производство.

 

Коментари

Задължително поле