62 милиона долара кътат най-богатите деца в света

Още преди да навършат пълнолетие, имат шеметна кариера зад гърба си

Джейдън Смит, Абигейл Бреслин, Клоуи Грейс Морец и Ник Диалуисо. Това са най-богатите деца в света в момента, които са изкарали парите си сами. Общо четиримата притежават над 62 милиона долара, показа проучване на „Зодиак“.

Невръстните богаташи са минали по прекия път към успеха. За разлика от най-известните актьори, бизнесмени и пр. богаташи, на малките не им се е налагало да чакат дълго преди на напълнят банковите си сметки и продължават да го правят.

Те се захващат с призванията си от най-ранна възраст. За сметка на детството си оглавяват класациите за най-заможни деца като първи в списъка с представители на актьорската гилдия. Сред тях изпъкват Джейдън Смит, Абигейл Бреслин и Клоуи Морец. Тези тримата превъзхождат връстниците си по всички параграфи, но най-вече по размера на хонорарите.

Богатите деца печелят парите и славата си чрез многобройни роли както на малкия екран, така и в киното. Има и такива, които залягат на учебниците или по-точно над компютрите.

Такъв е предприемачът Ник Диалуисо. Той е и лидер в цялостното подреждане със забележителните 30 милиона долара в банковата си сметка. Компютърният гений създава мобилно приложение, чиято функция е да събира новинарски текстове и да ги прави много по-малки и лесни за четене. С изобретението си Диалуисо показва, че не е нужно да си в Холивуд, за да бъдеш успял.

 

Mcc0043149 Nick D'Aloisio Iphone App entrepreneur, at the Telegraph office on Friday 19th October 2012, showing his app on his iphone. Pic by Frances Leaer

Програмистът от бъдещето

Компютърният програмист Ник Диалуисо е най-богатият тийнейджър в света. Той успява да натрупа огромно количество пари, след като продава създаденото от него мобилно приложение „Съмли" (Summly). За него Yahoo му плаща 30 милиона долара. Апликацията е създадена да събира новинарски текстове и да ги прави много по-малки и лесни за четене.

Англичанинът Диалуисо успява да извърши сделката на живота си, преди да навърши 18 г. Престижните издание Wall Street го определя за „Иноватор на годината“, а TIME го нареди сред най-влиятелните личности в света. В момента 20-годишният милионер е мениджър в Yahoo News Digest.

 

TORONTO, ON - SEPTEMBER 09: Jaden Smith arrives at the "Free Angela & All Political Prisoners" premiere during the 2012 Toronto International Film Festival at Roy Thomson Hall on September 9, 2012 in Toronto, Canada. (Photo by Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Малкият Смит с големите пари

Първородният син на актьорското дуо Уил и Джейда Пинкет Смит Джейдън по нищо не отстъпва на успехите на своите родители. Младата звезда най-вероятно е наследил множеството си таланти от популярното си семейство.

Джейдън започва своята кариера с участието си в продуцирания от баща му сериал „Всички ние“. След това неговите изяви постепенно се увеличават. Най-запомнящите му роли са в хитовите продукции „Преследване на щастието“ и римейка на „Карате кид“ от 2010 година.

С всичките си изяви 18-годишният Джейдън Смит вече си е спечелил завидните 8 милиона долара за гордост на звездните си родители.

 

20-3

Дебют в киното и в живота

Американската певица и актриса Абигейл Бреслин за първи път се изявява на екран в телевизионна реклама, когато е едва 3-годишна. Филмовата си кариера стартира 2 години по-късно, когато е избрана да играе в лентата „Знаци“.

Оказва се, че това не е изненада за никого, тъй като цялото й семейство се изявява в киноиндустрията. За крехките си 20 години актрисата има десетки роли на големия екран, номинация за награда „Оскар“ и главна роля в хитовата поредица „Кралици на ужаса“. Доказателство за професионалните успехи на Абигейл са 12-те милиона долара в банковата й сметка.

 

20-5

Красивата страна на индустрията

Американката Клоуи Грейс Морец дебютира в киното, когато е едва на 7 години. В началото играе незначителни роли, но развива таланта си и започва да получава все по-тлъсти чекове.

След няколко успеха на големия екран във филмите „Ужасът в Амитивил“, „500 мига от любовта“, „Шут в г*за!“, „Пусни ме вътре“, „Изобретението на Хюго“ и „Тъмни сенки“ Клоуи става носителка на две награди „Сатурн“ на Академията за научнофантастични, фентъзи и хорър филми в САЩ.

Русата девойка има и две награди „Млад актьор“ и награда „Изборът на публиката“ в категория „Любима филмова звезда под 25-годишна възраст“.

Досега 19-годишната тийнейджърка е заработила над 12 милиона долара, което се дължи и на изявите й като модел на списанията Vouge и Elle.

 

 

Коментари

Задължително поле