На 3 април 2020 да почерпят

Успехът е с Везните, упреци от колеги за Девите – Дневният хороскоп на Алена

Всички обичат Генерала

Почти 1 милион са заразените с коронавирус в света

Томислав Дончев: Ще има безвъзмездна помощ за най-засегнатите компании

Захариева: Нашите граждани очакват НАТО активно да се включи в борбата с коронавируса

Проф. Кантарджиев: Пикът на заразата се очаква в края на месеца, болните вече са 458

Военното командване на НАТО в Европа се включва в усилията срещу COVID-19

Кирилов определи като положително решението на ЕК да прекрати наказателни процедури

Мярката 60/40 върви към провал Схемата не работи при 100% спад на оборота

Караянчева: Дариткова е практикуващ лекар, преглеждала е болни от COVID-19 Призивите за замразяване на заплатите на депутатите са неоснователни, каза председателят на НС

Запорират сметки, без да взимат пари от тях

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 3 април 2020

Легендите избират – Меси или Роналдо

Посланичката на Филипините в Ливан почина от COVID-19

660 млн. лв. е печалбата на банките Това е със 113 млн. лв. по-малко спрямо година по-рано

Домакинствата спестили 172 млн. лв. за три месеца

Печалбата на банките у нас за първите шест месеца на 2017 г. е 660 млн. лв., показва статистиката на Българската народна банка /БНБ/. Това е със 113 млн. лв. или 14.6% по-малко спрямо година по-рано.

Активите на банковата система нарастват до 93 млрд. лв., а разходите за обезценка по кредити и вземания намаляват и са общо 236 млн. лв. от началото на 2017 г. През тримесечието продължава тенденцията за подобряване качеството на кредитите. В края на юни необслужваните заеми на банките възлизат на 9,462 млрд. лв. (при 9,966 млрд. лв. към 31 март 2017 г.).

Отпуснатите от банките кредити през второто тримесечие се увеличават с 1,4% (771 млн. лв.), сочат данните на БНБ. Нарастват заемите за домакинства (с 633 млн. лв., 3,4%) и за други финансови предприятия като застрахователни, пенсионни дружества и инвестиционни компании (с 462 млн. лв., 23,7%). Кредитите за фирми и за сектор “държавно управление” обаче намаляват съответно с 294 млн. лв. (0,9%) и с 30 млн. лв.

Депозитите в банковата система през периода от април до юни също се увеличават. Спестяванията на домакинства нарастват със 172 млн. лв., а на фирмите с 387 млн. лв. (1,8%). Средствата в банките на кредитни институции се повишават с 9,8% до 428 млн. лв., отчита още централната банка.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Да, спестили:)))) Нека мутробанкерите си кажат как правят милионните си печалби на наш гръб..Тези тунеядци/паразити трябва да се изхвърлят на боклука…толкова малка лихвичка и на нея ни взели около 10% данък…И къде отиват тия %%%% отровни паразити…Още малко и всичко си теглим:))) То трябваше да ги изтеглим по-рано, но за съжаление се появиха непредвидени обстоятелства та ще трябва малко да почакаме с купуването на къщето..А и ще оставим за още някой и друг месец парета на търтеите-банкери…да си ги ползвт и правят печалби:))) целувайте ръце боклуци…

    1. Каква къща те гони бре, лъжец? Ти нали в Канада живееше със семейството? Нали само през лятото идваше в България да се видиш с френдовете? Мамицата ви болуци лъжливи! Един положителен пост не си написал до сега. Така ли пък всичко все на теб ти е накриво? Да де, ама МНОГО ЛЪЖЕШ!!! Апропо, понаучил си и граматиката ни, и конструктивно изреченията ти се доближавт до средноинтелигентния българин. Но аз те помня още от времето, когато пишеше на руски с български думи, братушка. А такова братство е по-лошо и от робство. Левски е бил абсолютно прав за вас!!!

  2. А БНБ напечатала ли е нови 660 млн.??? Защото по милиард и половина на година печелят банките, но това са пари от въздуха и само помпат инфлация. Огромни печалби от нематериални услуги, които спокойно може да се нарекат мародерство. За колко години банките в България ще станат собственик на всички материални блага в България???

    1. Като ти казвам, че си тъпа велемирке, не го правя с омраза, а със съжаление. Банковата система е част от финансовата такава на всяка страна. Всички елементи са, като зъбни колела и се въртят в една посока – иначе ще си изронят зъбите. Ако банките печелят, това означава, че всички останали вече са спечелили, защото последен дом /и първи такъв/ на парите са банките. Това го пише в дебелите учебници, ама ти и тънките не си чела. Апропо, банки притежавят голям процент от материалните блага във всяка страна. Защо България да е по-различна? Или си мислиш, че дядя Путя не държи банка ли? И тази банка няма собственост? Проста си велемирке и това е непоправимо!

      1. Ти си елементарен кибик, понятие си нямаш за какво става въпрос. Оди да си евеш майката.

  3. Важното е че Цеко Минета ще го духа.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.