67 иновативни продукта показват на еврофорум за социално предприемачество в Пловдив

Община Пловдив

67 иновативни продукта ще бъдат показани в Пловдив по време на Европейския панаир за социално предприемачество, който ще бъде открит в четвъртък. Над 100 социални предприятия от 16 държави от Стария континент ще покажат най-новите си идеи и продукция на изложението в палата 6 на Международния панаир от 29 март до 2 април.

Шестото издание на еврофорума ще бъде открито от служебния министър на труда и социалната политика Гълъб Донев. Гражданите и гостите на Пловдив ще имат възможност да закупят продукти с европейско качество и достъпни цени, произведени в трудово-производствени кооперации у нас и чужбина като детска, дамска и мъжка конфекция и трикотаж, био козметика и биопродукти, ръчно изработени икони, кутии за бижута, ръчно рисувани чинии, работно облекло и обувки, накити, аксесоари, сувенири, играчки, сладкарски и хлебни изделия.

В рамките на форума ще се проведе международна конференция на тема "Социалното предприемачество - принос за устойчива социална икономика и развитие на пазара на труда в Европа", съобщиха съорганизаторите от Европейската комисия, Европейският икономически и социален комитет, Европейската конфедерация на производствени кооперации и социални предприятия (СЕКОП) и Министерството на труда и социалната политика.

Коментари

Задължително поле