Близки на убит за 50 ст. искат по-високо наказание

Петиция от Банско за втори кабинков лифт Най-големият ни зимен курорт откри новия ски сезон

Министрите на туризма и спорта пожелаха на Банско добър зимен сезон

Стотици домакинства в столичния квартал „Младост“ останаха без парно и топла вода заради авария

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 17 декември 2017

Цар Симеон II присъства на поклонението пред тленните останки на румънския крал Михай (СНИМКИ)

Русия обвини САЩ, че подготвят ново въоръжено формирование в Сирия, което да се сражава срещу правителствените сили

Обявиха думите на 2017 година “Младотресение” е изборът на Оксфордския речник

МВР обяви конкурси за над 5000 служители на реда

„Челси“ се залепи за „Юнайтед“

В Австрия няма да има референдум за излизане от ЕС

Късна драма в Бундеслигата

Идат сняг и студ

„Интер“ със звучна издънка

Банско откри сезона преди всички (СНИМКИ) Гедина прескочи финала, тръгва си с часовник и чукче за пържоли

8 пожара от запалени стърнища

Снимка: Pixabay

За по-малко от седмица осем пожара, предизвикани от безконтролно палене на стърнища, са вдигнали на крак горските стражари от Североизточно държавно предприятие. Сигналите за тях са получени на телефон 112 от граждани. „Всички пожари са вследствие на човешка небрежност.

Регистрираните осем инцидента за толкова кратък период извън пожароопасния сезон са тревожен знак, че забраната за палене на огън в близост до горска територия не се спазва”, коментира Стоян Саров, началник отдел „Опазване и защита на държавните горски територии” към СИДП.

На 18 февруари са възникнали пожари в местността „Бешиктепе” в обхвата на ДГС „Нови пазар” и близо до старото поделение в Разделна, община Белослав. И при двата инцидента са изгорели само сухи треви и храсти.

Низов пожар е регистриран и на 22 февруари. Огънят тръгнал край кв. „Дивдядово” в Шумен и засегнал 3 дка горски територии със смесени насаждения. Силно наклоненият терен и поривистият вятър затруднили борбата с огъня. В гасенето участвали 40 военнослужещи и 6-ма служители на ДГС „Шумен”.

Общо пет огнени инцидента, причинени от човешка небрежност, е имало на 23 февруари. Първият бил в близост до горска територия в с.Габърница, община Ветрино. Служителите на ДГС „Провадия” се включили в гасенето на горящите сухи треви и храсти след сигнал на телефон 112, подаден от кмета на селото.

Низов пожар заради запалени стърнища обхванал 2 дка гори и в местността Широката пътека, в Девня. В потушаването на огъня участвали специализираната група за борба с горските пожари на ДГС „Суворово”, както и служители на пожарна безопасност. С участието на служители на ДГС „Смядово” пък, бил бързо потушен пожар край с. Кълново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.