На 11 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 11.12.2019

Земетресение с магнитуд 5,7 разтърси бреговете на Япония

Сексизъм, расизъм, мачизъм Либерални стенания след номинациите за “Златен глобус”

Любо Ганев: Ще се радвам, ако и Борислав Кьосев се кандидатира

Започна срещата между Лавров и американския държавен секретар Майк Помпео

Рекордна заетост на моловете

Отнемат деца без съд В Закона за социалните услуги “цъка нова Истанбулска бомба”

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 11 декември 2019

Николай Нанков: Ще бъде избран нов управител на ВиК – Перник

24 фирми в картел при санирането на блокове Комисията за защита на конкуренцията ги санкционира

Кметът на Благоевград Румен Томов за сигнала на Атанас Камбитов: Предприел съм всички предвидени от закона действия

Турция праща войска в Либия

По-малко изисквания за търговията с горива Зареждаме от подвижни цистерни с касов апарат

Всяка десета фирма търси хора

8 пожара от запалени стърнища

Снимка: Pixabay/Архив

За по-малко от седмица осем пожара, предизвикани от безконтролно палене на стърнища, са вдигнали на крак горските стражари от Североизточно държавно предприятие. Сигналите за тях са получени на телефон 112 от граждани. „Всички пожари са вследствие на човешка небрежност.

Регистрираните осем инцидента за толкова кратък период извън пожароопасния сезон са тревожен знак, че забраната за палене на огън в близост до горска територия не се спазва”, коментира Стоян Саров, началник отдел „Опазване и защита на държавните горски територии” към СИДП.

На 18 февруари са възникнали пожари в местността „Бешиктепе” в обхвата на ДГС „Нови пазар” и близо до старото поделение в Разделна, община Белослав. И при двата инцидента са изгорели само сухи треви и храсти.

Низов пожар е регистриран и на 22 февруари. Огънят тръгнал край кв. „Дивдядово” в Шумен и засегнал 3 дка горски територии със смесени насаждения. Силно наклоненият терен и поривистият вятър затруднили борбата с огъня. В гасенето участвали 40 военнослужещи и 6-ма служители на ДГС „Шумен”.

Общо пет огнени инцидента, причинени от човешка небрежност, е имало на 23 февруари. Първият бил в близост до горска територия в с.Габърница, община Ветрино. Служителите на ДГС „Провадия” се включили в гасенето на горящите сухи треви и храсти след сигнал на телефон 112, подаден от кмета на селото.

Низов пожар заради запалени стърнища обхванал 2 дка гори и в местността Широката пътека, в Девня. В потушаването на огъня участвали специализираната група за борба с горските пожари на ДГС „Суворово”, както и служители на пожарна безопасност. С участието на служители на ДГС „Смядово” пък, бил бързо потушен пожар край с. Кълново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.