С опасност за живота е 61-годишна жена, пострадала при катастрофата на пътя Варна-Бургас

Дават на съд шофьорка, блъснала и убила пиян велосипедист

България вдигна летвата

Съдът в Бургас намали с 4 години присъда за смърт на пенсионер

Екстрадират Баневи от Франция

Възрастна жена от Хасково даде 26 хиляди лева на телефонни измамници

„Графа“ готов за трамвая Общината обмисля как да компенсира търговците

4-годишно дете и две жени пострадаха при пожар в София

Роден през ХХI век игра за Италия

Продължава доброволческата инициатива за почистване на паметници във Велико Търново

Унгария няма да екстрадира Никола Груевски

Вучич: Черна гора, Македония, Хърватия, Словения, България винаги са против нас

„Левски“ с нов шеф и спонсор за ЧНГ

Д-р Даниела Дариткова: България е страната с най-малък брой случаи на морбили в Европа

Прокуратурата започва досъдебно производство срещу Емил Милев двамата участници в организираната и ръководена от него престъпна група

8 пожара от запалени стърнища

Снимка: Pixabay

За по-малко от седмица осем пожара, предизвикани от безконтролно палене на стърнища, са вдигнали на крак горските стражари от Североизточно държавно предприятие. Сигналите за тях са получени на телефон 112 от граждани. „Всички пожари са вследствие на човешка небрежност.

Регистрираните осем инцидента за толкова кратък период извън пожароопасния сезон са тревожен знак, че забраната за палене на огън в близост до горска територия не се спазва”, коментира Стоян Саров, началник отдел „Опазване и защита на държавните горски територии” към СИДП.

На 18 февруари са възникнали пожари в местността „Бешиктепе” в обхвата на ДГС „Нови пазар” и близо до старото поделение в Разделна, община Белослав. И при двата инцидента са изгорели само сухи треви и храсти.

Низов пожар е регистриран и на 22 февруари. Огънят тръгнал край кв. „Дивдядово” в Шумен и засегнал 3 дка горски територии със смесени насаждения. Силно наклоненият терен и поривистият вятър затруднили борбата с огъня. В гасенето участвали 40 военнослужещи и 6-ма служители на ДГС „Шумен”.

Общо пет огнени инцидента, причинени от човешка небрежност, е имало на 23 февруари. Първият бил в близост до горска територия в с.Габърница, община Ветрино. Служителите на ДГС „Провадия” се включили в гасенето на горящите сухи треви и храсти след сигнал на телефон 112, подаден от кмета на селото.

Низов пожар заради запалени стърнища обхванал 2 дка гори и в местността Широката пътека, в Девня. В потушаването на огъня участвали специализираната група за борба с горските пожари на ДГС „Суворово”, както и служители на пожарна безопасност. С участието на служители на ДГС „Смядово” пък, бил бързо потушен пожар край с. Кълново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.