Путин: Модернизирани са 95% от ядрените ни сили

Владимир Путин се качва в модернизиран стратегически бомбардировач Ту-160М, с какъвто летя в продължение на 30 минути в четвъртък, когато посети Казанския авиационен завод.

Поздрави военните с Деня на защитника на отечеството

Ден преди празника летя на бомбардировач

Модернизирани са 95% от стратегическите ядрени сили на Русия, а въздушно-космическите й сили неотдавна са приели на въоръжение четири нови свръхзвукови бомбардировача, способни да носят ядрено оръжие. Това съобщи днес президентът Владимир Путин при поздравлението си, което отправи към ветерани, личния състав и гражданските служители на въоръжените сили на Русия по случай Деня на защитника на отечеството, предаде Ройтерс.

Руският лидер похвали войниците, сражаващи се в Украйна, като ги нарече герои, борещи се за „истината и справедливостта“.
Голяма част от поздравителното си обръщение Путин посвети на постиженията на военно-промишления комплекс на Русия. В посланието си той заяви, че руската ядрена триада - стратегическите способности по въздух, море и въздух, са актуални, постоянно модернизирани и в добро състояние.

„Включвайки реалния си боен опит, ние ще продължим да засилваме въоръжените си сили по всякакъв начин, включително с настоящите усилия за преоборудване и модернизиране“, заяви Путин. Той добави, че „днес делът на съвременните оръжия и оборудване в стратегическите ядрени сили е достигнал 95 на сто, докато морският компонент на ядрената триада е вече почти 100%“.

Ден преди празника Путин летя с модернизиран стратегически бомбардировач Ту-160М, каквито вече са приети на въоръжение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа