Италианците са разказвачи на истории и създатели на приказки, казва авторката
Българската писателка Михаела Манасиева "рисува" с думи една Италия, която е по-малко позната за мнозина.
Пред почитатели в столицата тя представи своята книга - "Италия - вечната приказка".
В книгата българката, която е завършила италианска филология и е живяла в страната-родина на пицата и модата, тя разказва различни истории и любопитни детайли за страната-ботуш.
Михаела потвърди и една добре позната истина за италианците, а именно, че за тях храната е нещо важно, което те не само консумират, а направо анализират.
"Италианците обичат да анализират храната. За тях е важно колко е изпечена пицата, колко е бухнало тестото, как е по краищата. Те са израснали с тази храна и забелязват разликите, които за нас са просто недоловими", каза авторката.
По този повод тя цитира и мисъл на София Лорен, която казва: "Всичко, което виждате, го дължа на спагетите".
В книгата Михаела Манасиева обръща внимание на малките италиански градчета, които са познати само на ценители. Те не са като Рим или Венеция - туристически локации, които събират в "сърцето си" хора от цял свят, но пък за сметка на това имат своето очарование.
"Моето любимо по-малко италианско градче е Спело. То е цялото в цветчета и няма толкова много туристи. Можеш спокойно да му се насладиш", разказа авторката.
"Италианците са разказвачи на истории и създатели на приказки", убедена е тя.
Михаела Манасиева даде и три съвета, когато посещавате Италия, а те са - да не си на диета, да се наслаждаваш на атмосферата и да си в добро настроение.
По време на премиерата, пред столична публика, Михаела довери, че любимата ѝ италианска дума е "лимонаре", което означава - "целувам".