Защо трябва да отидем на гурме ресторант

Защо трябва да отидем на гурме ресторант

Ако някога сте ходили в гурме ресторант, вероятно малката красива порция, която сте получили ви е удивила. Тези ресторанти са скъпи и размерът на порцията изглежда малък, но всяко ястие съдържа много вкус и отношение.

Вижте някои от основните причини за малките порции и високите цени!

 

1. Работят с висококачествените продукти

Рафинираните и внимателно подбраните съставки за едно ястие не могат да се намерят в големите вериги магазини. Те изискват познаване на продукта и на производителя. Килограм говеждо Вагу може да струва $200, а килограм хайвер възлиза около 10 000 долара. Представете си колко ще струва сглобяването на една чиния с подобни компоненти. Ако се добавят и италиански бели трюфели -около $ 7,500 на килограм, цената ще стане изключително висока!

 

2. Малките порции са елегантни 

По-малките порции изглеждат много по-елегантно и са по-естетически издържани. Както се каза: „Човек първо се храни с очите, а чак след това с небцето си.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Nordic chefs (@simplistic_food)

 

3. Ще можете да опитате повече ястия 

Обикновено, повечето ресторанти сервират 3-степенно меню - с салата, основно ястие и десерт. Понякога дори поръчката приключва само с основното ястие. На изисканата вечеря, броят на ястията може да достигне до 12 различни предложения!

Това 12-степенно меню включва хапки, предястия, супа, салата, риба, първо основно ястие, почистващо небцето ястие, второ основно, плато сирена, десерт и напитка или тестени изделия. Представете си, че трябва да изядете всичко това, сервирано в редовни порции! Ето защо ресторантите намаляват количеството храна, така че да можете да опитате по малко от всичко.

 

4. Всяко ястие е произведение на изкуството 

Френското ястие, наречено Gargouillou е съставено от най-малко 16 различни, отделно варени, зеленчука. Чинията, в която е подредено наподобява произведение на изкуството. Със сигурност ще впечатли всеки клиент, който види този кулинарен феномен в чиния.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Mozaic Restaurant (@mozaicrestaurantubud)

 

5. Всяка хапка има запомнящ се вкус 

Първите хапки, които опитвате от ястието, винаги са най-вкусни. Това е така, защото после вкусовите рецептори стават по-малко чувствителни. Знаейки това, професионалните кулинари се фокусират върху качеството на ястията, а не върху количеството. При по-малките порции сме склонни да се наслаждаваме повече на всяка хапка, а при по-големите вкусът започва да ни отегчава.

Най-четени