Пилешкото месо е едно от любимите ястия както на малки, така и на големи. Приготвянето му е лесно, а рецептите, които може да опитате са безброй. Днес сме приготвили наши 3 любими такива, перфектни за летните дни.
Може би ще си кажете – класика, но пилешкото месо със сирена и сметана е една от любимите ни рецепти, за които ще ви разкажем днес. Приготвянето е лесно и бързо, а вкусът – страхотен. Нужни са ви:
Първо трябва да нарежете пилешките гърди на малки парчета. Измийте ги и овкусете с черен пипер и сол. Оваляйте месото в брашно и го изпържете в маслото. Намалете силата на котлона и добавете сметаната. Разбъркайте и добавете сирената, които предварително сте намачкали с вилица. Продължете да бъркате, докато сосът не придобие по-гъста консистенция. Поръсете с кашкавал и сервирайте.
Пилешкото със соев сос и зеленчуци е едно много вкусно ястие, перфектно за лятото. Със сигурност ще ви допадне, особено ако сте фенове на китайската кухня. Приготвянето не е трудно и отнема около 20 минути. Нужни са ви:
Нарежете пилешкото месо на дребно, накълцайте на ситно чесъна и поставете в дълбок тиган със загрят зехтин. Запържете леко и добавете подправките и соевия сос. Разбърквайте докато пилешкото месо не е готово. След това добавете и нарязаните зеленчуци (най-добре на пръчици), запържете и сервирайте ястието.
Една от най-обичаните летни рецепти с пиле е именно пиле Капрезе. Приготвянето не е сложно, нито пък отнема прекалено много време, а финалното ястие определено си заслужава да бъде опитано. Нужни са ви:
Първо трябва да кипнете оцета и меда, докато течността стане на половина. Охладете я и оставете на страни. Запечете ядките на сух тиган и също оставете на страни. Загрейте зехтина, сложете смачканите скилидки чесън и поставете овкусеното пиле. Запържете от двете страни, докато не придобие златист оттенък. Покрийте месото с моцарелата и поръсете с пармезан, а след това запечете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Нарежете доматите и босилека на дребно и разбъркайте. Изсипете ги при готовите бутчета, поръсете с кедрови ядки и полейте с балсамовата течност.