Арнаудова: Момчето, което вчера се простреля с ловна пушка в Стрелча, се е самоубило

Момчето, което вчера се простреля с ловна пушка в Стрелча, се е самоубило. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред БТВ. Категорично се отхвърля версията за случаен инцидент. В телефона на 11-годишното момче са открити видеозаписи, сочещи към това, че то е решило да сложи край на живота си. Те са били записани няколко часа преди фаталния изстрел и са предназначени за семейството му.

Арнаудова добави, че случаят поставя много въпроси, по които разследващите работят. Един от тях е било ли е склонявано детето да посегне на живота си, както и как се е добрало до оръжието. „В огледа е установено, че касата, в която е следвало да бъде съхранявано оръжието, е отворена. Тя е в заключено положение, но вратичката е отворена. Как детето се е добрало до оръжието за нас е загадка”, каза тя.

Утре за Стрелча заминават психолози, които да помогнат за разкриване на мотивите детето да сложи край на живота си и да разговарят с негови близки и приятели.

По другия случай, в който участва дете – смъртта във Виноградец, Арнаудова уточни, че 6-годишният Юри е разпитан в синя стая (стая, пригодена за провеждане на разпит от обучен специалист в щадяща за детето атмосфера), а информацията от тях ще стане публична утре или до края на седмицата. По думите на Арнаудова, ако сега бъде съобщено ще се попречи на разследването.

По повод проведените разговори по телефона от притежателя на оръжието Лазар Влайков с районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров, стана ясно, че още не са налични всички разпечатки.

Говорителят на обвинението беше категорична, че решението окръжната прокуратура в Пловдив да наблюдава делото не е породено от съмнението в безпристрастността на окръжната прокуратура, а за да не възникнат подобни съмнения.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"