Бащата на убитата Андреа за 17-годишния Аксел: Дори и животните не могат да бъдат толкова жестоки

Дори и животните не могат да бъдат толкова жестоки. Тези думи бащата на убитата Андреа в село Галиче каза по отношение на 17-годишния Аксел, който е обвинен за тежкото престъпление. Пред БТВ Асен Руменов отново призова за промяна на закона във връзка с това какво трябва да бъде наказанието за непълнолетни, извършили такова тежко дейния. 17-годишният младеж може да получи от 5 до 12 години лишаване от свобода за убийството.

"За мен това е една школа и след като излезе, отново ще бъде убиец", каза Асен Руменов. Той се обърна към премиера Бойко Борисов, заявявайки, че "един отчаян баща иска детето му поне да има покой на душата". "Нека този закон да се промени и това да стане за моето дете", призова бащата на Андреа "След този случай много мои близки няма да се върнат повече в България. Не си заслужава да се върнат в страна, в която няма закони и ред", каза още той.

Руменов заяви, че оттук нататък ще живее заради другото си дете - братът на Андреа, и докрай ще се бори за тази присъда и този закон, който защитава убийците. "Андреа за всички беше ангел. Нищо лошо не е направила на никого. Аз поех попечителството над децата и оттогава посветих целия си живот на тях. Винаги съм ги учел да бъдат човеци. Да бъдат добри, възпитани и съвестни хора", разказа Асен Руменов.

От четири години той работи в Англия. Решението да замине взел заедно с децата си, защото виждал, че у нас не може да им осигури необходимото. Признава, че решението било трудно, но не е имал избор. "Избрах по-малкото зло, а то се оказа по-голямото", споделя бащата. Малко преди да я убият той казва на дъщеря си, че ако пожелае, ще се върне в България. Тя обаче му казва да остане в Англия.

"Тя е едно прекрасно дете и може да бъде пример за всички. Изключително дете. Мечтата й беше да завърши, а след това да предприемат нещо по-сериозно с нейния приятел. От четири години са заедно и държаха един на друг", разказа братовчедът на Андреа - Марио Милчев. След разговора стана ясно, че премиерът Бойко Борисов ще се срещна с роднините на убитото момиче във връзка със законодателните промени.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"