Белгия отваря музеи, библиотеки и фризьорски салони

Белгийските власти днес съобщиха, че от 18 май в страната предстоят следващите стъпки за отмяна на ограниченията, въведени заради епидемията от Ковид-19.

Предвижда се да отворят музеите, библиотеките, фризьорските салони, при строго спазване на изискванията за безопасно разстояние между посетителите и служителите. Носенето на маски за служителите е задължително, а за посетителите - силно препоръчително, уточни премиерът Софи Уилмес на пресконференция, информира БТА.

Тя добави, че ще бъдат отворени също пазарите с до 50 сергии и големите паркове. Разрешава се спортуването заедно и на открито на до 20 души.

Допустимото присъствие на погребения и сватби ще бъде разширено до 30 души. Остават затворени кафенетата и ресторантите, а масовите прояви са забранени до 30 юни.

Белгия отчита от втората половина на април трайно намаление в дневния брой на новозаразените и приетите в болница, както и постоянен ръст в броя на излекуваните. По данни, цитирани в местни медии, около половин милион души в страната вече имат антитела срещу новото заболяване.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"