Броят на заразените с COVID-19 в Русия вече е по-голям от този в Германия и Франция

Само за едно денонощие са регистрирани 11 000 нови случая

В Русия за едно денонощие бяха регистрирани над 11 000 нови случая на заразяване с коронавирус, предаде Асошиейтед прес, като се позова на здравните власти.

Общият брой на заразените в Русия достигна 177 000 и вече е по-голям от този в Германия и Франция. Русия вече е на пето място по брой на заразените с коронавирус. Действителният брой на заразените може да се окаже по-висок, тъй като не на всички се правят тестове и много хора, заразени с вируса, не проявяват никакви симптоми, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Официалният брой на заразените в Москва е 92 676. Кметът на Москва Сергей Собянин обаче заяви днес в интервю за телевизия "Росия 24", че действителният брой на заразените с коронавирус в руската столица е около 2-2,5 процента от населението, т.е. около триста хиляди души, предаде ТАСС.

Според Собянин това, че са разкрити толкова случаи на заразяване, е нещо положително. Властите на Москва планират да въведат от 12 май задължително носене на предпазни маски и ръкавици в обществения транспорт, каза още Собянин пред "Росия 24".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"