Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Клиентите, които имат готовност за сделка, продължават да разглеждат оферти

Наемат дом, ако бързат

Българи, прибрали се от работа в чужбина, са основните наематели и купувачи на имотния пазар в лукс сегмента по време на извънредното положение, казаха водещи брокери от "Юник Естейтс" пред “Труд”. Тъй като пандемията ограничава огледите на жилища, компания за лукс имоти предлага възможност за 360-градусови огледи, внедрени още през февруари. Това дава възможности за дистанционен оглед на клиентите. 3D огледите представляват виртуална разходка в жилището. Всички помещения, включително и терасите, се заснемат предварително с 360-градусова камера, давайки възможност на потребителя да се придвижва лесно от една стая в друга и да разгледа всички кътчета на апартамента.

Вторият метод е по-традиционен - предварително се записва видео с имота и клиентите, които се интересуват, могат да разгледат чрез него стаите, разположението и обзавеждането. Този подход вече се надгражда с възможността за видеовръзка на живо между клиента и брокера. След като веднъж са се запознали с базовите характеристики на жилището, купувачите имат редица въпроси, касаещи детайли по имота.

Именно чрез този “жив” оглед на място, те могат да получат отговори на своите питания и да се запознаят с особеностите на жилището. Брокерът ги развежда из всички помещения и отговаря веднага на въпросите им.

Клиентите в лукс сегмента, които имат готовност за сделка, продължават да разглеждат оферти и да провеждат огледи на място при налична възможност. Тези, които се връщат от чужбина и не разполагат със собствено жилище в страната, търсят бързо решение с наем, докато обстановката се успокои.

Атмосферата и духът, които носи жилището, не могат да бъдат пренесени в дигиталното пространство, коментират брокерите. Домът не се характеризира само с етаж, изложение, квадратура и разпределение на стаите. Важно е бъдещите собственици да усетят връзката си с имота, да припознаят средата като своя и дори за момент да си представят как животът им се пренася там. Затова, разбира се, клиентите имат възможност да проведат традиционен оглед на място. Брокерите са се погрижили за спазването на всички санитарно-хигиенни изисквания, така че да не поставят в риск клиентите си.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Катерина Ковачева

Този уебсайт използва "бисквитки"