Висшата лига тръгва на 8 юни, "Арсенал" вече тренира

Сезонът в Англия може да бъде подновен. Правителството даде „зелена“ светлина на клубовете, задействайки проект „Рестарт“, тъй като смята, че футболът ще се отрази положително върху населението. Очакваната дата за повторно стартиране на кампанията е 8 юни. Според пресата на Острова, клубовете ще имат на разположение 3 седмици, за да навлязат в оптимална форма. Стадионите обаче ще останат затворени за фенове, а максималният брой души, ангажирани с провеждането на отделните двубои ще бъде 500. Сезонът трябва да приключи на 27 юли, след като по-рано този месец УЕФА обяви 3 август като краен срок за определяне на шампион, евроучастници и изпадащи. Все още не е ясно на кои стадиони ще се играят срещите от първенството. Обсъжда се вариант това да са неутрални терени, но тепърва ще се дискутира темата.

Първият отбор, подновил занимания в Англия, пък бе „Арсенал“. В понеделник играчите на мениджъра Микел Артета се завърнаха на базата след 47-дневна пауза. Именно испанският специалист бе първият във Висшата лига, диагностициран с вируса. Сега от клуба взимат строги мерки. Всеки играч ще се преоблича в отделно помещение и ще тренира индивидуално без да има досег до свой съотборник. Медицинският щаб на „артилеристите“ пък ще извършва стриктни проверки за здравословното състояние на играчите.

До края на сезона остават 9 кръга, а борбата за титлата отдавна се обезсмисли, след като „Ливърпул“ води с 25 точки на „Манчестър Сити“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"