Вложиха 291 млрд. евро в бизнес имоти в Европа

Работните помещения са атрактивни

Ограничени са качествените проекти

Бизнес имотите в Европа са привлекли инвестиции на обща стойност 291 млрд. евро от януари до септември миналата година, сочат данни на консултантска компания. Офисите остават най-привлекателният сегмент за инвеститорите в бизнес имоти, като обемът на привлечените от тях средства достига 122,4 млрд. евро. Това представлява ръст от 1% в сравнение със същия период на миналата година. Само в рамките на третото тримесечие общият обем на вложенията в офиси е достигнал 28,4 млрд. евро.

Жилищните имоти заемат второто място с привлечени 51,5 млрд. евро за девет месеца, като равнището на инвестициите остава непроменено спрямо същия период на предходната година. За третото тримесечие обемът на вложенията достига 15,8 млрд. евро.

Търговските площи са третият по популярност сегмент от имотния пазар за инвеститорите с привлечени 39,1 млрд. евро. Между юли и септември миналата година в търговски площи в Европа са вложени 9,2 млрд. евро. Индустриалните имоти в Европа са привлекли 32,2 млрд. евро за девет месеца, докато при хотелите обемът на инвестициите достига 23 млрд. евро.

Германия остава най-привлекателният европейски пазар за инвестиции в бизнес имоти, но и там има ограничение на предлаганите качествени проекти. За деветмесечието страната е привлякла вложения на стойност 71,5 млрд. евро. Само в рамките на третото тримесечие обемът на инвестициите в германски бизнес имоти достига 19,1 млрд. евро, посочват консултантите.

Във Великобритания инвеститорите останаха предпазливи заради несигурността около Брекзит. От януари до септември общият обем на инвестициите на Острова е 55,8 млрд. евро. Само през третото тримесечие вложенията в бизнес имоти във Великобритания са на стойност 13,5 млрд. евро.

Франция остава водеща дестинация за чуждестранния капитал с привлечени 37,7 млрд. евро за девет месеца, като обемът на инвестициите е нараснал с 14% спрямо същия период на предходната година. Само през трите месеца между юли и септември френските бизнес имоти са привлекли инвестиции.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"