Вътрешният министър и главният прокурор са в Галиче

С тях е и главният секретар на МВР Ивайло Иванов

Главният прокурор на Република България Иван Гешев е в село Галиче във връзка със започнала рано тази сутрин специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, за проверка на лица с криминални прояви и срещу нарушения на обществения ред. На място са и министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Главният прокурор е разговарял с кмета на община Бяла Слатина Иво Цветков, с кмета на с. Галиче Страхил Стоянов, както и с жители на населеното място. Иван Гешев и Младен Маринов са поели ангажименти в рамките на функционалната компетентност на всяка една от институциите, които представляват, за опазване на обществения ред.

Припомняме, че на 11 януари в Галиче бе извършено убийство на 17-годишно момиче.

"Обстановката наложи присъствието ни тук, беше извършено много жестоко убийство, а след такива насилствени актове е възможно да има ескалация на напрежението", заяви вътрешният министър Младен Маринов, цитиран от БГНЕС.

"Идеята е с кмета да предприемем мерки, за да засилим сигурността в селото за в бъдеще", добави министър Маринов, след като разговаря с кмета Страхил Стоянов.

"Тук сме, за да покажем, че има държава и държавата си върши работата", каза от своя страна и главният прокурор Иван Гешев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"