В Русия отлагат данъчните плащания на малкия и средния бизнес за 6 месеца

Малките и средните предприятия в Русия, засегнати от ситуацията с коронавируса, ще получат данъчна отсрочка за шест месеца. Това се посочва в инструкциите на президента Владимир Путин след обръщение към населението във връзка със ситуацията с разпространението на коронавируса.

Срокът за изплащане на данъци и авансови данъчни плащания (без ДДС) за малкия и среден бизнес от най-засегнатите сектори, включително в резултат на разпространението на нова коронавирусна инфекция, се удължава с половин година.

За микропредприятията сроковете за изплащане на застрахователни премии към държавните извънбюджетни фондове се удължават за същия период. В допълнение, за малкия и средния бизнес общият размер на застрахователните премии към държавните извънбюджетни фондове ще бъде намален до 15 процента по отношение на част от плащанията и други

възнаграждения в полза на гражданите над минималната работна заплата.

Правителството, заедно с Централната банка, трябва да внесат изменения до 20 април, насочени към предоставяне на право на малкия и средния бизнес да се свържат с банката и други професионални кредитори с искане за спиране на

изпълнението на задълженията по договор за заем до шест месеца, както и да отложат схемата за плащане за договор за заем за периода, посочен в обръщението. Необходимо е също така да се установи забрана на кредиторите да прилагат последиците от нарушаване на условията за погасяване по време на спирането плащанията в указания срок за изпълнение на задълженията, предвидени в закона.

Путин също така нареди да установи за периода до 31 декември включително минималния размер на обезщетенията за временна нетрудоспособност в размер на поне една минимална работна заплата и да увеличи максималния размер на обезщетенията за безработица до една минимална работна заплата за същия период.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"