Гаражът в Лозенец струва колкото двустаен в Люлин

Искат по-хубави домове

В столичния кв. Лозенец гаражите струват колкото двустайните апартаменти в кв. Люлин и има търсене при тези цени, заявиха брокери на имоти. Гаражите са изключително скъпи и в някои други елитни квартали на София и цените им се доближават до тези на някои имоти в периферията на столицата. Цените на паркоместата в София са средно между 8 хил. и 10 хил. евро. Но има големи разлики в зависимост от това в кой квартал се намират. А хората, които живеят в тристаен апартамент, обикновено искат да купят по две паркоместа.

Покачването на цените при реално сключените сделки с апартаменти в столицата, което отчита и националната статистика, до голяма степен се дължи на това, че купувачите избират по-скъпи жилища, коментираха брокери на имоти. Българите искат да живеят в по-хубави апартаменти и с покачването на доходите могат да си го позволят.

За строителството на една жилищна сграда е необходима около една година, ако е с до 50 апартамента, и около две години за такива с до 100 жилища. „Строителството и продажбите се оказват най-лесната част. Радваме се, когато стигнем до този етап“, коментира инвеститорът Димитър Савов. Той очаква себестойността на строителството да нарасне под натиска за увеличаване на заплатите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"