Гаражът в Лозенец струва колкото двустаен в Люлин

Искат по-хубави домове

В столичния кв. Лозенец гаражите струват колкото двустайните апартаменти в кв. Люлин и има търсене при тези цени, заявиха брокери на имоти. Гаражите са изключително скъпи и в някои други елитни квартали на София и цените им се доближават до тези на някои имоти в периферията на столицата. Цените на паркоместата в София са средно между 8 хил. и 10 хил. евро. Но има големи разлики в зависимост от това в кой квартал се намират. А хората, които живеят в тристаен апартамент, обикновено искат да купят по две паркоместа.

Покачването на цените при реално сключените сделки с апартаменти в столицата, което отчита и националната статистика, до голяма степен се дължи на това, че купувачите избират по-скъпи жилища, коментираха брокери на имоти. Българите искат да живеят в по-хубави апартаменти и с покачването на доходите могат да си го позволят.

За строителството на една жилищна сграда е необходима около една година, ако е с до 50 апартамента, и около две години за такива с до 100 жилища. „Строителството и продажбите се оказват най-лесната част. Радваме се, когато стигнем до този етап“, коментира инвеститорът Димитър Савов. Той очаква себестойността на строителството да нарасне под натиска за увеличаване на заплатите.

Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"