Горски разнасят пенсии и козунаци във високопланински села

Държавно горско стопанство-Първомай помага активно в раздаването на пенсиите на хората във високопланинските села на община Петрич.

Горските разполагат с високопроходими автомобили и возят служителите на пощата до населените места, които са високо в Огражден планина. За няколко дни са зарадвани с пенсии над 30 възрастни хора в селата Кладенци, Вишлене, Зойчене, Долене и Дреново.

„Нашите горски стопанства в извънредното положение заради коронавируса не спират да помагат и да са от полза на различни общини, а и на държавата. Наши служители разнасят храна и лекарства в отдалечени населени места. Скоро ще започнат да разнасят по домовете на децата продуктите по схемите „Училищен плод” и "Училищно мляко".

Само чакаме да ни дадат адресите”, споделиха от ръководството на Югозападното държавно предприятие. В събота, в навечерието на Великден, горски ще разнесат и козунаци на нуждаещите се в селата в Огражден планина, след като от Община Петрич пожелали подкрепа за това благородно начинание.

Горското стопанство в Якоруда пък осигури на две жени в затруднено положение в село Юруково хранителни продукти и дърва за огрев. Преди дни пък ЮЗДП дари 50 000 лева в битката срещу COVID-19, като това са лични средства, събрани от служителите на предприятието.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"