Доктор Румяна Йорданова от Попово: Д-р Емилова учи и децата на здравословен живот

Плодолечението е полезно за цялата нация, убедена е жената

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 46 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Достъпът до информация може да е животоспасяващ, казва д-р Йорданова. Всеки сам решава как да се погрижи за себе си и хората, които обича, но ако не е запознат с постиженията и на алтернативната медицина, правото му на избор се ограничава. Румяна е педиатър с 37-годишен стаж. На приблизително такава възраст е често срещаният в кабинета на личния лекар пациент, даван от жената за пример. Стигнал е 100 кг, мисли се за силен и здрав, но е вдигнал кръвното. Започва да взима хапчета, след няколко месеца е повишил захарта, за което се прибавят още медикаменти. Скоро и черният дроб дава сигнал за бедствие и кръгът се затваря- килограми - болести-лекарства.

Тайната според д-р Йорданова е в профилактиката. На въпроса ми как да се прави тя, отговаря, че примерът вече е изграден в медицинския център на д-р Емилова и всеки може да го последва. Може да избере и всяка друга подобна програма, но е важно да се започне с храненето. И това трябва да стане още в най-ранна възраст. В детските градини и началните класове малчуганите могат да се запознават с добрите ефекти на плодовете и зеленчуците и да се сприятелят с движението на открито.

Лекарката е разтревожена, че в последните 15-20 години при деца, дори в ранна възраст, директно се отключват хроничните болести на дядовците и бабите им - артрит, диабет, астма, повишено кръвно налягане. Като най-застрашаващ фактор посочва затлъстяването и обездвижването. Определя като престъпление дете на 3 годинки да тежи 35 килограма. И не пести усилия да обяснява на родителите как да се справят с проблема, преди да са настъпили фатални усложнения.

Д-р Йорданова има още две специалности, освен педиатрията - обща медицина и класическа хомеопатия. 12 години е била личен лекар и се е убедила, че медикаментите имат роля за поддържане на пациента и намаляване на оплакванията, но не могат да го излекуват. Самата тя се е лекувала при световно известен хомеопат, който всяка година идва в България. Помогнал є да не се разраства 6-сантиметровият тумор на щитовидната жлеза, появил се през 2007 г. Румяна претърпяла операция, но казва, че не си е взела поука и продължила да се храни по обичайния начин. Много сирене и кашкавал, тестени продукти, месо.

Открили є камък в жлъчката, често боледувала от остри дихателни инфекции, била обездвижена и килограмите се трупали. Туморът на щитовидната жлеза, вече заедно с киста и папилом, се върнал. В началото на 2019 г. кантарът показал 102 кг при ръст 168 см и жената решила, че е време да промени начина си на живот.

В медицинския център на д-р Емилова дошла в първите дни на януари т. г. и сега е убедена, че е сложила за себе си ново начало. Като неуморен търсач във всеки етап от живота си, Румяна искала да разбере какъв точно е механизмът на плодолечението и попивала всички сутрешни лекции. Започнала да чете и много от книгите за природосъобразен живот. Резултатите идват бързо, когато системата е подредена от самия теб, а в анализа ти е помогнал капацитет от ранга на д-р Емилова, споделя жената.

Д-р Йорданова останала на плодове, чай и мед 14 дни в медицинския център и направила сама още седмица в дома си. Захранила се по 20-дневна схема. Свалила 10 кг и се почувствала бодра и преливаща от енергия. Главоболие имала само в първия ден от програмата. Движела се много и била щастлива, че е намерила ефективния начин да е здрава без лекарства.

Преминала към почти веганско хранене. Записала е рецепти от кулинарното училище в медицинския център и често си разменя съвети и опит с новите приятели, които открила там. Казва, че следващата є задача е да се научи да готви новите ястия. Убедена е, че ще се справи, защото те са много лесни, но иска да го прави по най-добрия начин, както всички друго, с което се е заемала. Консумира много плодове, зеленчуци, бобови храни и ядки. Веднъж на десетина дни има на трапезата сирене или кашкавал, през две седмици и дива риба. Всяка седмица остава на глад за 1 ден.

В началото на лятото решила да експериментира с 5 дни на сух глад. Уточнява, че подобно нещо може да се прави само под лекарски контрол. В три от дните била на работа и нито за миг не усетила слабост или неразположение. Напротив, имала сили колкото за трима яки санитари. Захранила се с череши и останала на тези слънчеви плодове за 20 дни.

Втората програма на Румяна в медицинския център е през август т. г. за 14 дни, с още 7 самостоятелно в дома и 20-дневно захранване. Свалила е 21 кг, от тях 12,7 мазнини. Намалила е талията с 10 см и ханша с 19 см. Нито веднъж не е имала остро респираторно заболяване, въпреки че непрестанно е сред кихащи и кашлящи малчугани - в кабинет и болнично отделение.

Най-удивителното постижение на д-р Йорданова е, че камъкът в жлъчния мехур, който “отглеждала” 5 години, е стопил размерите си със 7 мм. Стряскащите диагнози за щитовидната жлеза - тиреодит на Хашимото и нодозна струма също са свили “размерите”. Туморният възел е намалял с цели 5 мм. При изследванията се установили нормални стойности на хормоните на щитовидната жлеза и на антителата за нея. И това се случвало за първи път от цели 11 години. Но Румяна била по-удивена от факта, че виждайки резултатите, д-р Емилова и специалистът по образна диагностика се прегърнали от радост. За тези хора всеки пациент е отделна вселена и постиженията му са споделени с огромно насърчение, казва жената. Лекарката и екипът є са посветили живота си на кауза в полза на хората и са превърнали мястото в оазис на духа. Д-р Емилова е човек с мисия и я осъществява по прекрасен начин, казва Румяна. Тя изважда хората от стереотипите на криворазбраната модерност и им помага да намерят хармония с природата.

Според д-р Йорданова в медицинския център идват хора, преминали през много страдания, лутания и борби за оцеляване. Но всеки от тях открива познание, с което да промени живота си. Тези истини трябва да кажем на най-малките, за да им спестим трудностите по пътя към щастието.

 

Рецепта на главен готвач Илия Илиев

Картофи на фурна (1 порция)

Около 250 г обелени големи картофи се нарязват на филийки. Поръсват се с 1 клонка розмарин и по 1 щипка морска или хималайска сол и риган. Слагат се в тавичка, налива се вода до средата на филийките, слага се капак и се пече на 160 градуса за 40 мин.

Сервират се с резен лимон и ситно нарязан копър.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Калина Цачева

Този уебсайт използва "бисквитки"