Задават се нови екранизации по „Град на греха”

Ще има и анимация за възрастни

Холивуд възроди поредицата neo-noir комикси “Sin City” (“Град на греха”) с нови екранизации, години след двата филма на Робърт Родригес, работил съвместно със самия автор на хартиените оригинали Франк Милър.

От изданието Deadline съобщават, че Legendary Television са закупили правата за екранизиране на “Sin City” лично от Милър, с идеята да създадат сериал. Ако студиото осигури разпространение в някоя телевизия или стрийминг платформа, то продуцирането на цял сезон е гарантирано, допълва operationkino.net. Също така се съобщава, че в момента текат преговори и за привличането на същия този мексикански провокатор Робърт Родригес, който заедно с Милър създаде игралните филми от 2005 и 2014 година.

На този етап няма данни дали Франк Милър и Робърт Родригес ще режисират, но е сигурно (ако сделката с Родригес се осъществи), че двамата ще бъдат изпълнителни продуценти. В продуцентския екип влизат още Стефан Х. Л‘еру (“Град на греха: Жена, за която да убиваш”) и Силен Томас. В допълнение, сделката с Франк Милър включва и нецензуриран анимационен сериал за възрастни, който ще бъде предистория на комиксите.

Това не е първият път, в който се появява идеята за сериал по “Sin City”. През 2017 The Weinstein Company работеха с Dimension Films за създаването на телевизионна поредица с Глен Мазара (“Живите мъртви”) като шеф на сериите и Лен Уайзман като режисьор, но след скандалите около Харви Уайнстийн, проектът се разпадна.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"