Избраха българската песен за Евровизия 2020 в Ротердам

Песента, с която Виктория ще представи България на Евровизия 2020 в Ротердам, носи заглавието Tears Getting Sober. Композицията и музикалното видео ще бъдат представени за първи път на 7 март.

“Песента е много лична за мен, защото имам много голямо участие в нея като автор. Вярвам, че ще представя България достойно през май в Ротердам”, каза Виктория, която е един от създателите на музиката и текста на песента.

Освен Виктория, в екипа отговорен за музиката и текста на Tears Getting Sober попадат композиторът Борислав Миланов, както и колегите му от Symphonix International - Лукас Оскар от Австрия и Корнелия Виболс от Швеция. Историята, която стои зад песента, разказва за това как човек може да премине през

проблемите си и да продължи напред.

Tears Getting Sober е вдъхновена от това, което мъчи младите хора днес - психическите проблеми.

„Най-вече паник атаките, постоянното чувства за страх, за непълноценност, депресия. Песента носи посланието, че все пак има надежда и единственият шанс да излезеш от това е да пребориш страха си, а не да си с мисленето, че всичко е загубено“, разказа Борислав Миланов, композитор и музикален продуцент.

„Една рана може би няма как да остане без белег, но по-добре е да имаш белег, а не рана, която да е постоянно отворена и да се научиш да живееш с този белег“, каза още той.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на 12, 14 и 16 май. България ще вземе участие във втория полуфинал на 14 май.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"