Източна Европа e магнит за азиатските капитали

Предпочитат имоти с дългосрочни договори

От 2013 г. насам регионът е привлякъл 7,7 млрд. евро

Източна Европа се превръща в магнит за азиатските имотни инвеститори. Все повече чуждестранни инвеститори осъзнават, че Полша, Чехия и Унгария предлагат значителна възвръщаемост на инвестициите, пише сингапурското издание Straits Times. Столицата на Полша Варшава преминава през фундаментална промяна с небостъргачи, офис кули и нови хотели. Шумът от новостроящи се сгради е навсякъде. Същата е ситуацията и в София.

Новото очарование на Централна и Източна Европа не е останало незабелязано дори в далечна Азия. Публикуван неотдавна доклад посочва, че азиатски капитали на стойност около 7,7 млрд. евро (11,6 млрд. долара) са инвестирани в Източна Европа от 2013 г. насам. Това е само с един милиард евро по-малко спрямо инвестираните от Германия капитали в тази част на Стария континент.

„Основни градове в Източна Европа като Варшава, Будапеща и Прага постигат силен растеж и се превръщат в сериозна конкуренция на градовете в Западна Европа“ казва Хион Сук Ян, главен изпълнителен директор на южнокорейската компания JR AMC.

„Като най-голямата компания за строителство на офиси в Европа през последните няколко години наблюдаваме с голям интерес притока на инвеститори от Азия. Те търсят основни бизнес имоти с дългосрочни договори за наем и силни наематели“, казва Адриан Каржевич, ръководител на подразделението за бизнес имоти в Централна и Източна Европа на шведскатя компания Skanska.

Много компании от Южна Корея, Сингапур и Китай създадоха невероятно богатство в Азия. Сега инвестират част от тези капитали в Източна Европа.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"