Кой пуска ГЕРБ по пързалката

За втори път през последните два месеца ГЕРБ бе пуснат по пързалката на тъпо законодателно поведение.

Един смешник от зората на прехода излъга премиера Борисов да правят промени в гласуван от Парламента, но не влязъл в сила закон – Изборният кодекс. Този на всичкото отгоре е и юрист, бил е дори конституционен съдия. Георги Марков му е името и приносът му ГЕРБ да бъде освиркан от публиката е очевиден. Слава богу, някои по-обикновени хорица са обяснили на премиера Борисов, че обществените и политически реакции могат да бъдат овладяни с корекции на кодекса, но след влизането му в сила или при разглеждане на евентуалното президентско вето.

Белята в случая е, че гражданството оценява грешния заден ход на ГЕРБ като полягане на БСП след острата реакция на червените. И едва позараснали раните от злополучните фокуси с Изборния кодекс, някой друг смешник курдиса ГЕРБ върху бурето с барут, наречено Закон за вероизповеданията и пална фитила опрощаване на дълговете уж на вероизповеданията, но всъщност на мюфтийството. Фитилът горя два дни и малко преди да стигне до барута, ГЕРБ дойдоха на себе си и им светна, че играта може да се изиграе далеч по-интелигентно и спокойно относно дълговете на мюфтийството специално.

За съжаление, както и при първия случай, ГЕРБ със сигурност ще инкасира електорални загуби в резултат на прибързано, необмислено и със силен привкус на политическа комбинация действие. А във въздуха остава да виси със страшна сила въпросът кой успя да пусне два пъти за два месеца ГЕРБ по политическата пързалка. Не е Георги Марков.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Петьо Блъсков

Този уебсайт използва "бисквитки"