„Ливърпул“ и изпадащи готови за съд

Ливърпул“ и изпадащите клубове са готови да съдят Висшата лига, но това зависи от решението как и дали ще продължи сезонът. Все повече гласове се чуват за анулиране на всички първенства и да бъдат записани нулеви години. Ако това се случи „Ливърпул“ реално ще бъде решен от първата си титла в ерата на Висшата лига. Тимът на Юрген Клоп може да се нуждае само от една победа, за да бъде недостижим. Но ще остане без титла при нулева година.

Решение да се спре сезонът и да се запази сегашното класиране ще прати в съда изпадащите. „Норич“, „Борнемут“ и „Астън Вила“ са на последните три места. Но предвид броя оставащи кръгове всеки от тях има реален шанс да се спаси. „Борнемут“ дори изостава единствено по голова разлика от „Уотфорд“ и „Уест Хем“.

Ръководството на Висшата лига отказва да коментира различните възможности. Чака се вторник, когато чрез видео конференция всички шефове на футболните федерации в Европа ще разговарят с президента на УЕФА Александър Чеферин, за да обсъдят какво ще се случи с евротурнирите и Евро 2020. Говори се вариант европейското да е в края на годината.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"