Необичайна премиера на сборника "Арт терапия по мяра"

На 10-ти юли бе представен сборникът "Арт терапия по мяра", дело на доц. д-р Александра Иванова и седем практикуващи арт терапевти - Анита Богословова, Валерия Герова, Евгения Маринчева, Йорданка Порязова, Калин Петков, Надежда Денева и Русана Гаджанова.

Авторите представят седем статии, които съдържат разработени и апробирани методи в арт терапевтичната работа, предназначени за клиенти с широк спектър от нужди и проблеми.

Представените методи са приложими в индивидуалната и групова арт терапевтична работа с клиенти, както и в практиката на различни институции и организации. Книгата ще представлява интерес както за студенти по арт терапия и дипломирани арт терапевти, така и за широк кръг специалисти от помагащите професии, които могат да се запознаят и заинтригуват от възможностите на арт терапевтичния подход.

Премиерата на изданието бе доста необичайна, съживявайки на практика арт техники и терапии, поместени в сборника. Всеки гост на събитието, провеждащо се в Център-Ателие "Николай Шмиргела", имаше възможността да се включи в 4 уъркшопа, водени от авторите на "Арт терапия по мяра".

Използвайки пясък, фотографии, рисунки и глинени фигурки, във всеки участник се събуждат асоциации с болезнени или приятни спомени и емоции, с които арт терапията работи.

Сборникът, издаван от НБУ, може да се открие в книжарниците и на сайта на университета.

[modula id="3239384"]

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"