Нов случай на коронавирус в Ухан

Нов случай на инфекция с COVID-19 бе потвърден в Ухан, където няма нови случаи от дълго време, съобщава РИА Новости. Информацията е изнесена от комитета по здравеопазване на Хубей.

Уточнява се, че новият потвърден случай е пациент, който е в тежко състояние. Освен това през изминалия ден в провинция Хубей бяха открити 17 нови безсимптомни носители на вируса, а един случай бе прекласифициран за потвърден, съобщи БГНЕС.

Китайските власти не включват в общата статистика безсимптомни носители, при които тестовете за нуклеинова вирусна киселина са положителни, но нямат симптоми. Те ги преквалифицират само когато показват симптоми. Дали новият случай в Ухан е бил асимптоматичен носител, който е започнал да проявява симптоми на болестта, не се уточнява, но се съобщава, че в цялата провинция в момента има само един потвърден случай, пациентът е в Ухан.

В момента 616 асимптоматични носители на вируса остават под лекарско наблюдение в целия Хубей.

Общо 14 са новите случаи на зараза с коронавирус в цял Китай за последното денонощие. Нито един заразен не е починал. 74 души са изписани след лечение за Ковид-19.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"