Оглеждат оферти в повече квартали

Новите сгради са предпочитани

Столичните квартали, към които купувачите проявяват интерес, се увеличават, коментираха брокери на имоти. Това основно се дължи на новото строителство. Жилищните сгради в районите по южната дъга на околовръстното шосе са много желани от купувачите. За това допринасят подобряването на инфраструктурата и на наличните удобства и услуги в тези райони. Квартали като Манастирски ливади, Витоша и др., са близо до планина Витоша, до центъра и до основни точки от града и затова са сред най-предпочитаните от купувачите.

От друга страна обаче, тече процес по засилен инвестиционен интерес към северните и западните столични квартали, където метрото дава значителни предимства, има налични терени и където има огромен потенциал за развитие на нови проекти. Това води до по-голяма склонност на купувачите да разглеждат все по-голям периметър от квартали, да дават шанс на нови райони с по-ниски цени на имотите. В резултат, кварталите, към които купувачите проявяват интерес, са доста по-разнообразни. А ръстът на сделките в даден район обикновено е движен от един или няколко големи проекта, даващи изцяло нов облик на квартала.

Кв. Витоша остава сред най-предпочитаните от купувачите заради близостта до централни булеварди, бизнес центрове, планина Витоша, както и заради предлаганите проекти за затворени комплекси с ниско застрояване. Сред желаните квартали са и Банишора, Манастирски ливади, Кръстова вада, Дианабад, Младост, Малинова долина, както и някои по-крайни квартали като Връбница.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"