Олимпийският огън отпътува за Япония

Олимпийският огън отпътува за Япония, а предаването му стана на скромна церемония на стадиона на „Панатинаикос” в Атина. Заради коронавируса на практика ритуалът стана без свидетели - нямаше публика, гости, дори журналисти, чиито акредитации бяха анулирани.

На сцената се появиха 3 жрици, които поднесоха огъня на президента на Гръцкия олимпийски комитет Спирос Капралос, а той го връчи на Наоко Имото, представителка на Токио 2020. Плувкинята, в момента живее в южната ни съседка. Делегация от Япония така и не пристигна. Но пък шефът на оргкомитета Йоширо Мори отправи кратко видео приветствие. МОК и домакините са непоколебими, че игрите ще се проведат в срок.

Същевременно Себастиан Коу, президент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) изрази недоволство и безпокойство, че за спористите няма равни условия. „Не искаме едни състезатели да не могат да тренират в продължение на месеци, а в същото време други, които са преодоляли проблемите по-рано, да се върнат към активна подготовка - заяви той. – Ето в Китай, например, вече излизат от кризата. Но ако сте италиански атлет на дълги дистанции, ограничението да си стоите вкъщи създава огромен проблем.”

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Красимира Станкова

Този уебсайт използва "бисквитки"