Относно другарката Нинова и параноята*

Гледах гневната другарка Нинова по телевизора как клейми някои свои партийни другари, които според нея работели срещу БСП и се питах на какво се дължи състоянието й. Още повече тя не за първи път атакува врагове с партиен билет и ги гони от ръководните структури на партията си.

Прелистих малко медицинска литература и се зачетох в описанието на заболяването наречено „параноя“. Бях удивен колко точно съдържа неговото описание симптомите забелязващи се в поведението на другарката Нинова. Например специалистите определят параноята като патологично надценяване на собствения Аз-образ (представата на личността за себе си). Разглеждат я като вид невроза, която се дължи на силно развито чувство за малоценност, съпроводено с гордост от постигнато. И главното - параноята според медицината е болестно състояние, при което човек има усещането, че някой непрекъснато го следи и преследва.

Да се чуди човек как е възможно толкова точно описание и назоваване на състоянието на другарката Нинова без въобще да и е правен преглед. Ето например под нейно ръководство партията й губи избор след избор, но тя го представя за успех. Чувството за малоценност се изразява в неприсъща за жена бруталност на изказа и ограждането с безмненийни хора. Постоянното повтаряне на фразата „БСП не се продава“ доказва именно болестното състояние, съпроводено с чувство на следене и преследване. Очевидно нещата клонят към тежка параноя и което е по неприятното, тя се развива с времето.

Не бих си хабил времето и химикалката да се занимавам със състоянието на др. Нинова, ако нещата не бяха далеч по сериозни. За четири години под управлението на Нинова БСП затъна в междуособици и ялово опозиционстване. Не успя да излезе от идеологическата и политическа мъгла в която тъне съществуването й. Смешното съчинение, наречено „Визия за България“, е най-сериозното доказателство за идейна безпомощност и пълна политическа дезориентация на партията. Подобни процеси водят БСП към маргинализация и освобождават територия за поредното раздробяване на политическата картина в България. Това от своя страна е път към икономическа и социална дестабилизация на страната, източник на корупция и непредсказуемост в управлението.

Казано просто и с няколко думи, съсипването на БСП, което се развива успешно под ръководството на другарката Нинова, е политическо престъпление към сериозна част от българския народ с леви убеждения, която очаква свое ясно и продуктивно представителство в управлението на парламентарната ни Република.

*Думата произлиза от гръцки език (παράνοια) и означава лудост.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Петьо Блъсков

Този уебсайт използва "бисквитки"