Предприемачи на протест срещу новата кметица на „Младост”

Предприемачи и собственици на терени в столичния квартал „Младост” излязоха на протест вчера сутринта пред входа на общината. Протестът им бе символичен срещу предстоящото встъпване в длъжност на Десислава Иванчева, която бе избрана за районен кмет на 13 ноември.

По същото време активистката против застрояването на квартала и нейни поддръжници бяха застанали пред входа на кметството на улица „Московска”, където Иванчева трябваше да положи клетва.

„Възмутен съм от новата кметица, защото тя лично е съборила платна от оградата на строителния ми обект и насъсква хората, без изобщо да е проверила изрядната ни документацията”, каза пред „Труд” бизнесмен, пожелал анонимност. Той уточни, че още от 2007 г. обектът му е включен в плана на квартала и досега не е имало възражения. „Там е обрасло с трева и храсти, даже хора от близките блокове казваха, че са по-доволни да се махне този змиярник”, добави предприемачът. Негов колега от Пловдив обясни, че протестира, защото преди 4 г. е купил свободен парцел, извадил си е разрешителни да строи ресторант и се опасява, че Иванчева ще му попречи. „Защо да не отворя заведение с 10-15 работни места в квартала, при положение че вече имам нужните документи?”, питаше засегнатият. Трети се оплака, че на неговия терен паркират коли, но общината не му дава линия за ограда, а в същото време всяка година той плаща данък за имот, който не може да ползва.

До обед вчера Десислава Иванчева още не се бе появила на работното си място. По-рано тя обяви, че ще преразгледа всички издадени в последните две седмици разрешителни за строеж. Обеща също сигнали за корупция, които е получила от граждани, да предаде на ДАНС. И заяви, че не е против собствениците на земи в района и ще направи всичко възможно те да бъдат справедливо обезщетени, когато това се налага.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"