Проф. Генчо Начев: Коронавирусът ще отмине, както започна

Коронавирусът ще отмине, както е започнал. Това каза директорът на УМБАЛ „Св. Екатерина“ проф. Генчо Начев, Национален консултант по кардиохирургия и ръководител на болница "Света Екатерина", по БТВ. По думите му това е един респираторен вирус и рано или късно ще отмине.

"Лошото е, че познанията за този вирус бяха никакви почти. Учим се не на базата на доказателснтва, защото няма време да има такива доказателства, а се учим на базата на проба-грешка, на базата на опита на тези, които преди нас минаха по този път. И това е жалко", допълни още проф. Начев.

Той изказа уважението си към младите колеги, които се впуискат в борбата с коронавируса на първа линия.

"Великден е в сърцата на хората. Не е толкова важно дали ще отидеш на църква, а какво изпитваш. Великден е надежда и вяра, че можеш да бъдеш по-добър, че можеш да направиш така, че светът да стане по-добър. Надежда, че никога нищо не е изгубено дори в най-тежките моменти има изход, въпросът е, че човек трябва да е търпелив от една страна и да бъде упорит в търсенето на изход от друга. Така че в един тежък момент, какъвто е сега, мисля, че имаме повече време за размисъл насаме със себе си", каза проф. Начев.

"Винаги съм се чувствал длъжник на България. Когато повече хора почнат да се чувстват длъжници на тази страна, нещата ще стават по-добре", смята лекарят.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"