Сезонът в Европа нулев, ако не почне до юли

Сезонът в европейските първенства ще бъде обявен за нулев, ако не рестартира до края на юни. Тъжната изповед направи Александър Чеферин, президент на УЕФА, пред италианския вестник „Ла Република“. Словенският началник на футбола обясни, че има три плана – за рестарт през май, началото и края на юни. Той се отнася реално за всички първенства и евротурнирите.

В България няма нищо ново за евентуален рестарт. Кризисният щаб всеки ден твърди, че все още не сме стигнали пика на пандемията и категорично не желае да прави прогнози за вдигането на забраните. Михаил Касабов, президентът на БФС, обявя, че изцяло ще се съобрази с държавата за подновяването на футбола. В Италия вече отмениха датата 3 май като ден за рестарт.

Най-големият казус пред УЕФА е за участниците в Шампионската лига и Лига Европа през новия сезон. Ако сегашният бъде обявен за нулев, то от есента трябва да започнат същите отбори, които са участвали и през 2019 година. При този сценарий в световен мащаб най-големият шамар ще получи „Ливърпул“, който е почти сигурен първи на Висшата лига, а не е ставал шампион от 30 години. А у нас „Лудогорец“ няма да изравни ЦСКА с девет поредни титли.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"