Слави Трифонов: Изразявам категоричната си подкрепа към лекаря, убил крадец, нахлул в дома му (ВИДЕО)

Влезе ли ти в къщата - гърмиш, каза водещият

Телевизионният водещ Слави Трифонов обяви подкрепата си към д-р Иван Димитров, арестуван за убийството на крадец рецидивист, нахлул в дома му в Пловдив.

"Изразявам категоричната си подкрепа към пловдивския д-р Иван Димитров, арестуван за убийството на крадеца рецидивист, нахлул в дома му! Това, което мисля, съм го казал преди повече от 2 години. Това написа във фейсбук водещият, като постна откъс от видеозапис на свое изявление.

Във видеото Слави Трифонов казва още:

"Това се случва на всички. Ние живеем в такава държава. Нали излязоха с едно изявление - между 3 и 5 процента хващат такива, които са обрали.Представете си каква полиция имаме, каква съдебна система. Пет процента от тези, които са обрали, ги хващат. И какво трябва да направиш? Спиш си, да не дава Господ, и виждаш, че двама са влезли да обират. И какво ще му кажеш на крадеца - моля те, напусни! Моля те, тук съм аз и детето ми. Моля те, махни се оттук! Трябва да го гръмнеш веднага, бе!", казва Трифонов.

Водещият реагира бурно на коментар от публиката, в който се казва, че нямаш правио по закон да убиеш нападател.

"Ми тогава да те утрепат и теб и детето ти ли? Ще гледаш като зрител ли? Какво значи нямам право? Имаш право! Има първи закон - важен е животът ти и животът на твоите близки. След това е другият закон. Това ли ще спазваш - закона? Ще гледаш детето ти и другите ти близки. Как може да ми говорите така? Какъв закон?! Над закона първо е моралът! Законът ли е по-важен от живота на твоето дете, от живота на жена ти и от твоя живот? Направете си закон, както е в Америка - влезе ли ти в къщата - гърмиш".

https://www.facebook.com/STTrifonov/videos/1781133528861493/

 

 

 

 

Д-р Иван Димитров бе задържан за 72 часа, след като на 2 март край сградата на Областната администрация в Пловдив бе открит върху капак на кола трупът крадеца - рецидивист Жоро Джевизов, известен с прякора си Плъха.

По-късно стана ясно, че Плъха, заедно със свой авер, влезли в жилището на семейство Димитрови, за да крадат. В апартамента били съпругата и двете деца на рентгенолога. Лекарят обаче се събудил, а Джевизов го намушкал с нож. Тогава д-р Димитров стрелял един път по него. Крадецът побягнал, но на улицата издъхнал. Куршумът попаднал в областта на сърцето.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"