Талант на „Аякс“ се събуди след 2-годишна кома

През 2017 година „Аякс“ се разтресе. На лятната контрола срещу „Вердер“ тийнейджърът Абделхак Нури се свлече на земята и повече не стана. Повече от две години халфът бе в кома със сериозни мозъчни увреждания и сърдечна аритмия. Днес Нури живее в специално пригодена за него къща, където „спи, яде, но не самостоятелно“. Брат му Абделрахим разказа, че вече е буден от комата, но контактува само с повдигане на клепачите.

От леглото си Нури успял да уреди и трансфер на „Барселона“. Холандският национал Френки де Йонг отишъл на гости. Майката на Нури попитала: „Къде трябва да отиде Френки? В „Барса“ ли?“ И момчето… повдигнало одобрително клепач.

Джъстин Клуйверт, негов близък от времената в „Аякс“, извади фланелка с името му, когато вкара първия си гол за „Рома“ в началото на сезона. Нападателят дори взе №34, какъвто носеше Нури. Осман Дембеле, звезда на „Барселона“, никога не е играл с него. Но в знак на уважение игра с обувки, носещи името му.

Бащата и братът на Нури бяха поканени на „Аякс“ като част от отбора при празнуването на шампионската титла миналата година.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"