Тестват всички във Висшата лига, трима в "Лестър" са под карантина

Докторите на всички отбори във Висшата лига ще направят тестове на футболистите заради коронавируса. Целта е да се минимизира шансът някой от играчите да е болен. Вестник "Дейли Телеграф" съобщи, че в един от отборите има три случая на смъртоносната болест, но не казва името му. Най-вероятно става въпрос за "Лестър", където трима играчи имали подобни симптоми. "Челси" отмени тренировка по същата причина. пък След тази новина лекарите на 20-те отбора са влезли в конферентна връзка, за да синхронизират мерките. Все още няма потвърждение за позитивен тест, който би довел до отлагане на мачове.

До късно в четвъртък Висшата лига заседава дали двубоите да бъдат пред публика или не. Първият отменен бе в сряда - между "Арсенал" и "Манчестър Сити". От много страни на Острова зоват за мигновено прекратяване на сезона и обявяване за нулева година. Подобно решение би бил голям шок за "Ливърпул", който при определени обстоятелства има шанс в понеделник да стане за първи път шампион в ерата на Висшата лига.

"Манчестър Юнайтед" обеща, че ще плати по 350 паунда на всеки свой фен, който пътува за мача от Лига Европа срещу ЛАСК в четвъртък вечер. Треньорът Оле Гунар Солсдкяр обяви, че подкрепя решение за нулев сезон.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"