Хамид Хамид, ДПС: Вотът за недоверие не е за кризата в Перник, а за пълен провал в сектора

ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителство първо, защото сме опозиционна партия. Другата причина е тежкият провал в сектор околна среда и води, заяви пред БТВ Хамид Хамид - депутат от ДПС.

По думите му това не е вот за кризата в Перник, а за пълен провал в сектора."Предстои решаване на кризата в Перник, но кризата с отпадъците още не се е развила. Една от целите на този вот е да постави остро всички проблеми в сектора", коментира още Хамид Хамид.

Той обаче уточни, че гласовете на опозициятане са достатъчни. Към тях трябва да бъдат добавени гласове, които са подкрепили правителството при неговото съставяне - т.е. някой вече се е отказал от това правителство, намира го за вредно и гласува заедно с опозицията, обясни депутатът от ДПС.

Засега неопределени са гласовете на изгонените от малката коалиция, както и на една от партиите в Народното събрание, посочи Хамид Хамид.

"Нямам представа дали Ахмед Доган и Делян Пеевски имат частна охрана. Нашето предложение е всеки охраняван от НСО да си плаща затова", така Хамид Хамид коментира предложението на ДПС за промени в закона за НСО, с която държавната охрана да се плаща.

"Законът преценява кои да бъдат охранявани от НСО. Не виждам пречка да се предостави или дари личен автомобил, с който да бъде охраняван някой. От ДПС сме готови да предоставим такива автомобили. Не виждам и пречка да се плаща за охрана. Ще обсъдим всички предложения за НСО. Ние сме отворени за дебати по тази тема, за да се вземе най-доброто решение", обяви депутатът от ДПС.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"