Английски художник "разследван" за реалистични картини

Усъмнили се, че ги прави със софтуер, а не с молив

Английски артист бил разследван след твърдения, че изкуството му не може да бъде толкова истинско.

36-годишният професионален художник Джон Фишър от Обединеното кралство бил посетен в дома си от двама инспектори, които имали няколко въпроса за автентичността на неговите детайлни рисунки. Фишър бил изненадан, защото знаел, че не е нарушил никакви закони. Инспекторите съобщили, че отговарят на анонимен сигнал, твърдящ, че художникът лъже хората, като използва компютърна програма, за да създава картините си.

Фишър показал някои от своите реалистични колкото снимки рисунки и дори изтрил малки части от тях, за да докаже, че всичко, което е използвал, е просто молив.

Художникът започва своята кариера преди няколко години, когато баща му го приканва да промени живота си, като остави работата си като шеф готвач и да отвори свой бизнес, свързан изцяло с изкуството. Въпреки трудния старт, Джон Фишър вече има хиляди последователи в Инстаграм, където предлага своето изкуство, продаващо се из цялото Обединено кралство. Работата му често е обърквана за снимки благодарение на своите реалистични детейли.

Тук може да видите някои от уникалните му творби: johnfisherart.net | Instagram

Източник: boredpanda.com

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"