Чакат думата на Меркел за Бундеслигата

Заседание с Ангела Меркел ще реши кога ще рестартира Бундеслигата. В четвъртък сбирката ще е със специална футболна насоченост. Все още клубовете се надяват за първи мачове от 9 май, но по-вероятно е те да са седмица по-късно.

Футболната лига представи концепция. В него е описано, че играчите живеят в близост до тренировъчните бази и стадионите. Хотелите, където отсядат, са дезинфекцирани, както и клубните автобуси. Набавени са всички необходими тестове, които „ще сведат до абсолютния минимум шанса някой да се разболее.“

Тази възможност обаче съществува и за нея предупреди професор Улрике Протцер. „Ако има и един случай в мач от Бундеслигата, то двата отбора веднага ще бъдат поставени под карантина“, гарантира вирусоложката. В концепцията на лигата това трябва да се отнася само за въпросния заразен, а не за всички.

Фриц Келер, президентът на футболния съюз, е сигурен, че феновете няма да правят проблеми и няма да се събират на групи пред стадионите. „Дори ултрасите се държаха прекрасно във време на пандемията и нямам съмнения в тях“, похвали ги босът.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"