8 деца с коронавирус в център за настаняване от семеен тип във Видинско

Четирима от персонала също са с положителни проби

По информация на РЗИ - Видин, установеното заразяване с COVID-19 е в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи, който е към Фондация "Надежда за нашите деца". От изследваните общо 26 души, 12 са с положителни проби. Осем от тях са деца, най-малкото от които на 13 години. Останалите четирима са от персонала в дома, информира БТВ.

Заразените с вируса деца и младежи са изолирани, а четиримата от персонала са под домашна карантина. Персонал за обгрижване на домуващите е осигурен, изпълнението на противоепидемичните мерки в социалното жилище продължава. Така новите случаи за последното денонощие във видинска област стават 20. Шестима от тях са медицински специалисти от МБАЛ "Света Петка" - 1 лекар и 4 медицински сестри от Отделението по хирургия, както и една медицинска сестра от Отделението по кардиология.

Останалите двама от положителните са контактни лица на вече заразени с коронавирус. Общо потвърдените случаи на коронавирус в област Видин към момента са 103, медицинските лица са 38 - или над 10% от персонала на местното лечебно заведение. Починалите вече са четирима, излекуваните са осем.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"