СУ: Не правим платени тестове за ученици

Софийският университет не е организатор на платените тестове за ученици от първи до четвърти клас, които се предлагат в уж безплатните държавни и общински училища. Това заяви категорично пред „Труд“ проф. Панайот Карагьозов, декан на Факултета по славянски филологии.

Става дума за съмнително лесните състезания на Сдружението на българските начални учители (СБНУ), които бяха извадени от националния календар за извънучилищни дейности на МОН. За всяко явяване на малчуган родителите плащат по 6 лв., а много от учениците изкарват максимален брой точки.

За да легитимира провеждането на тестовете и тази учебна година, шефката на СБНУ Елена Владимирова написа на сайта си, че организатор на състезанието е СУ. Тя се позовава на договор за сътрудничество с Факултета по славянски филологии. „Подписах такова споразумение, но от СБНУ не са ни търсили повече - факултетът нито е участвал в изготвянето на тестовете, нито ги е организирал. А и в споразумението не пише, че трябва да организираме тестовете. Утре (днес – б.р.) ще изпратя писмо на СБНУ да коригират информацията си“, каза пред „Труд“ проф. Карагьозов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"