Руският зам. външен министър: Отношенията с България са тъжни

Русия е готова да работи с всички балкански държави

Отношенията между България и Русия са тъжни, но техният потенциал е много сериозен, коментира пред Българското национално радио заместник външният министър на Руската федерация Алексей Мешков.

„Отношенията между България и Русия са тъжни. Тъжно е това. И тъжно ги възприемаме и оценяваме. Потенциалът на отношенията между страните ни винаги е бил много сериозен и огромен, и е обидно, че не сме го развили и не го използваме както трябва, пък дори и наполовина“, заяви Мешков пред БНР.

Русия се готви да води "хибридна война" на Балканите, целяща да дестабилизира цяла Европа, заяви българският президент Росен Плевнелиев в интервю за в. "Индипендънт он сънди" преди дни. Заради поведението си на „ястреб“ той бе смъмрен от премиера Бойко Борисов.

„Ние сме готови да работим с всички балкански държави. Потенциалът на региона е огромен. Знаете, че руският бизнес работи активно, но също така знаете, че има колеги от други държави, които се стараят да противодействат на това“, изтъкна заместник-министърът на външните работи на Русия.

Според Мешков Русия няма да се върне в европейските институции, докато не започне да бъде възприемана като равноправен партньор. Той уточни, че за Москва няма път назад към прекратения от нея преди година проект „Южен поток“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"