Забрана за напускане на страната наложиха на биячите на Тодор

Забрана да напускат страната получиха братята Иван и Десислав Дамянови, обвинени в убийството на 18-годишния Тодор Йорданов във Враца, съобщава Нова телевизия.

Както Труд онлайн писа, Дамянови бяха пуснати под домашен арест, но обвинението не беше указало, че граничните власти не трябва да ги пускат извън територията на България, ако засекат такъв опит. Сега Окръжната прокуратура във Враца коригира този пропуск, заявявайки, че всъщност заповедта е издадена още вчера, но не е съобщено за нея.

Десислав и Иван вчера бяха освободени с мотива, че след и двете аутопсии на тялото на Тодор, патолозите не могат да стигнат до категоричното заключение, че той е умрял заради побоя.

Експертите пишат, че нанесените му над 20 удара са причинили болка и страдание, но не е ясно дали са довели до фаталния край.

Една от възможните причини за смъртта на момчето може да са сърдечни проблеми, но родителите на Тодор са категорични, че той не е имал подобни оплаквания.

„В кориците на делото има данни за сърдечни проблеми на починалото момче. Взети са проби и се налагат хистологични изследвания”, обясни пред Нова тв Снежана Наумова, говорител на Окръжен съд – Враца.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"