Забрана за напускане на страната наложиха на биячите на Тодор

Забрана да напускат страната получиха братята Иван и Десислав Дамянови, обвинени в убийството на 18-годишния Тодор Йорданов във Враца, съобщава Нова телевизия.

Както Труд онлайн писа, Дамянови бяха пуснати под домашен арест, но обвинението не беше указало, . Сега Окръжната прокуратура във Враца коригира този пропуск, заявявайки, че всъщност заповедта е издадена още вчера, но не е съобщено за нея.

Десислав и Иван вчера бяха освободени с мотива, че след и двете аутопсии на тялото на Тодор, патолозите не могат да стигнат до категоричното заключение, че той е умрял заради побоя.

Експертите пишат, че нанесените му над 20 удара са причинили болка и страдание, но не е ясно дали са довели до фаталния край.

Една от възможните причини за смъртта на момчето може да са сърдечни проблеми, но родителите на Тодор са категорични, че той не е имал подобни оплаквания.

„В кориците на делото има данни за сърдечни проблеми на починалото момче. Взети са проби и се налагат хистологични изследвания”, обясни пред Нова тв Снежана Наумова, говорител на Окръжен съд – Враца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право